Skärtorsdag

Väskorna är packade, diskmaskinen kör sista diskningen och det är undanplockat i lägenheten. Visserligen lite dammigt kanske, men det lider vi ingen nöd av.
 
Bebis ligger och bökar på som vanligt och det finns nog inget mer underbart. Igår när vi hade varit en snabbis hos ett par vänner så fick jag satans ont i magen och spyan låg i halsen hela tiden i princip, så jag fick vanka mig in i sängen och av med alla kläderna för det kändes som att någon satt på min mage (tänk typ kvävande känsla fast i magen) och då ville jag inte ha något som helst mot kroppen. Så när jag ligger där och har ont så börjar bebis fara omkring där inne och allt oro släpper på en gång. Jag blev så lugn och blir alltid lika lycklig när bebis är vaken så tänker jag att all smärta och all oro i hela världen är värt detta, så länge bebis där inne visar att han mår bra. Tack å lov släppte magontet efter en stunds vila så det var kanske bara att jag anstängt mig för mycket eller något.
 
 
 
Älskade lilla buse. Jag längtar så efter dig! Vore härligt om vi kunde ses den 14e Juni, då vinner mamma en hög med tjugolappar då vi alla satsat på olika datum. Deal? Bra då bestämmer vi så! 


Ditten och datten

Jag ligger för tillfället och tar det lugnt i sängen, så fort jag aktiverar mig "som vanligt" känner jag att jag måste vila ett tag sen. Som idag har jag farit runt i affärer på jägersro och gått på mobilia, detta leder till att bebis trycker på både urinblåsa och bäcken, dessutom får jag ont i höfterna. Och stannar jag inte upp och vilar då så får jag sammandragningar i magen. Då blir jag smårädd och tänker att om jag inte lyssnar på min kropp så riskerar jag att bebis kommer för tidigt, vilket är min största rädsla typ. Så därför ligger jag nu här i sängen och pillar i den snart inte existerande naveln och glor tv, hihi. 
 
Imorgon bär det av till Sala. Haaaarregud säger jag bara. Först var tanken att vi skulle ha påskmiddag här hemma för vänner, sen får mamma, peter och jeppe för sig att komma hit över påsk. Sedan visar det sig att Emma och Magnus också blir med mamma och peter i påsk vilket ledde till att vi hade blivit 7 personer och 4 hundar här i vår lilla tvåa, så mamma ringde och frågade snällt om vi inte kunde tänka oss att köra upp dit istället så slipper vi trängas. Och visst kunde vi det! Så imorgon direkt efter Daniel slutat jobba beger vi oss högre upp i landet för att fira påsk med familjen :) 
 
 
Jag och älskling när vi var i Side i Turkiet. Världens mysigaste vecka hade vi och jag är så glad att jag inte bara träffat min livskamrat utan även min bästa vän ♥


Saker att köpa till bebis innan ankomst

Har gjort en liten lista på allt vi behöver köpa innan bebis tänker titta ut :) Många av sakerna är säkert överflödiga men kontrollbehovet i mig säger att "det är bättre att ha för mycket än för lite" så man inte står utan. Det vi redan köpt är:
- säng, madrasser, påslakanset x 6, underlakan x 4, täcke + kudde, kisskydd, sänghimmel, nattlampa och gosedjur, byrå.
- badbalja, insats i baljan för att bebis ska kunna ligga själv, skötbordsöverdrag, badkarsskötbord har vi lånat,kräkhanddukar x 10,  Badkape, Badtermometer, nagelvårdsset, nässug, napp x 3, nappflaska x1, flaskrengörare.
- vagn, regnskydd, skötväska, dinglis till vagnen, vagnlakan, babysitter, bärsjal har vi lånat, bebisskallra, filt x3, en "mormrosfilt" är snart klar (en virkad med sådana fina rutor, tänkt att ha i sängen).
- Matstol ska svärmor köpa en tripp trapp trull.
- Kläder dvs bodysar, mjuka byxor, jeans x 3, chinos, pyjamas x 6, mössa x 2 (ifall det är soligt), strumpor, dregglisar x 10, koftor. 
 
saker vi ska inhandla innan Juni:

- Sängmobil, babygym/aktivitetsgym. Gåstol ska vi få låna av Douglas när det blir aktuellt. 

- Fler nappflaskor (dr browns märke), fler nappar, liten termos, burk att ta med ersättning i.

- Myggnät till vagn, fårull eller åkpåse till vagnen, reflexer till vagnen (hjulen), filt till vagn (lapptäcke), babyskydd, solskydd till bilen, spjälsängsskydd.

- Blöjor, blöjhink, våtservetter, tvättlappar, babyolja, babyshampoo, babytvål, zinksalva, alvedon till baby, ersättning, badcape x 2 så att vi har fler, rumptermometer. Lite mer kläder kanske? 

- Bröstpump, salva till bröst, amningsbh x jag vet inte?, amningsinlägg, bindor.

Resten tar vi som det kommer, känns som vi täckt upp det mesta faktiskt om jag ska vara ärlig.. 



Lillkotten

Vecka 22
 
Vecka 26
 
Magen växer på som den ska, är känner mig fortfarande väldigt tung men det blir nog bara tyngre med tiden. Konstigt vore det väl annars! Bebbo ligger där inne och mår bra, han sprattlar, bökar och rullar runt där inne iallfall och det känns fantastiskt. Min älskade lilla skitunge, tänka sig vad tiden går fort. Idag är jag i vecka 27 och på Onsdag går jag in i vecka 28, och det säger bara tjoff sen är det ny vecka igen. Längtar tills jag passerar den magiska gränsen vecka 30, det är lite av en milstolpe på något vis ♥ 
 
Denna helgen ska jag ägna mig åt att plugga, plugga, plugga, middag/umgås med vänner i bunkeflo, och sen plugga lite till. Men det måste göras så bara bita i det sura äpplet och sätta igång, för det är inte alls långt kvar tills skolan är slut. Går April, sedan i Maj går vi knappt alls utan bara en eller två tillfällen och sen är det ju sommarlov och då kommer kotten. Då är första året av utbildningen klar också, tänka sig att nästa sommar kommer jag ta examen och även vara mamma till en liten ettåring, tänka sig hur bra livet skulle visa sig bli. 


kära kropp, jag gör slut. Det är inte mig, det är dig.

Känner mig verkligen som världens fulaste, tjockaste och inte strålande gravida. Jag sitter med tårar i ögonen och undrar varför just jag inte kunde få känna mig sådär vacker när jag vart gravid. Jag höll på att gå ned i vikt när jag blev gravid, började känna mig stark i kroppen och nu? Nu känner jag mig svullen och osexig. Jag har alltid (nåja) känt mig sexig framför min partner men jag kan verkligen inte göra det just nu. Samtidigt så förstår jag att det är alla hormoner som spökar, för när jag väl lyckas sansa mig förstår jag ju att det är helt befängt att sitta här och småtjuta för att jag blivit så "himla ful" när jag fått lyckan att bära ett barn. Världens finaste lilla bebis som är värd vart enda bristning och värd att bh-storleken börjar närma sig slutet på alfabetet och värd att jag inte alls känner mig speciellt vacker nu. För det kommer bli bättre. Jag kommer kunna känna mig som mig själv igen, och jag kommer inte alltid ha fula och stora bröst och jag kommer få det finaste livet kan ge - min bebis. 
 
 
 
 
Kära kropp, vi ses igen. Jag lovar! För ack vad jag tyckte om mig själv här, kurvig/formig men ändå nöjd, och pigg och stark! Och nog allt ska jag bli nöjd igen. Just nu är du utlånad ett tag men sen så, då jävlar!
 
 


Längtan efter dig.

 
All I ever wanted, all I ever needed, is here in my arms.
Words are very unnecessary - they can only do harm.
 
Så älskad från första stund, så efterlängtad. Jag är så nyfiken på dig bebbo. Undrar så mycket om dig, och längtar tills jag får hålla dig i min famn. Du bökar så mycket där inne nu,möblar om hela magen på din mamma. Det är så häftigt när du busar omkring där inne och vi får lov att vara med och se. Du har verkligen stulit din mammas hjärta, och tänk att du blivit så stor där inne? Du är inte längre mammas lita ärta för du har ju faktiskt blivit så pass stor nu att du blivit en bebis, fast en liten än. Skulle du (gud förbjude) komma för tidigt kan de nu i detta skedet rädda dig, och du anar inte hur lugnande det är för mig.. Varje vecka är en total lycka för mig, för det betyder att du valt att stanna inne en vecka till. Jag oroar mig så för att du, precis som din kusin, ska välja att komma tidigare. Men varje vecka är en seger. 
 
 
Vi har köpt vagn till dig nu, så nu har vi både vagn och säng redo. Det känns så häftigt att det är DINA saker. Där ska du ligga, och vagnen är den vi ska köra runt DIG i. Det är världens finaste vagn och både jag och pappa fastnade på en gång när vi såg den så den fick följa med hem. På lördag ska vi till Gekås och då blir det till att köpa allt smått som badbalja, filtar, nagelvårdsset, nattlampa osv osv osv. 
 
Nu ska jag börja plugga, fy har tentaskrivning heeeeela den här veckan.. Nästa vecka kanske jag får andas lite. Bara bita i det sura äpplet och göra det, jag har ju trots allt valt att plugga och då medföljer även de lite mindre roliga sakerna som extremt svåra tentor. Hua! 


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!