Big brother & valborgstankar

Sitter och kollar på BB med älsklingen, och avnjuter ett glas av det svarta guldet (cola light, he-he). Imorgon är det valborg, och vi har inga som helst planer vilket känns lite konstigt. Förr var det ju så att man planerade långt i förväg, man valde ut en snygg outfit och drack sig full och skapade minnen med sina vänner. Men nu har jag ingen lust till att gå ut och supa, men jag har heller ingen lust att bara sitta hemma. Det är ju ändå en slags tradition att fira valborg? Men Daniels mamma har bjudit hem oss dit, och det tycker jag låter som en jättetrevlig idé! Blir väl att äta lite god mat, och sen kanske vi åker ut till djurhemmet där det blir lite brasa och umgänge!

Nu ska jag kolla klart på BB och hålla alla tummar och tår att Amandus och Hanna blir kvar så att Tenny åker ut! Ha en mysig söndag kära blögg!



En gråskala av minnen

Paris

Side

London


Entré och shopping!

Idag har jag haft världens lyxdag! Började dagen med massa pussar i sängen, upp coh gjorde frukost ala hotellfrulle, sedan klädde jag på mig och gjorde mig färdig. Jag och älskling tog då bussen till Värnhem och kikade runt i affärer inne på Entré. Hittade litegrann iaf - tre linnen & ett par urtjusiga skor.

Dagens frukost/lunch, när det är lördag får man lyxa till det!

Myste kvar i soffan, och passade på att sminka mig där istället.

Älskling påväg till bussen.

Framme på entré.

Och dom urtjusiga skorna jag köpte!

 

Nu ska jag parkera rumpan i soffan och se vad det kan tänkas vara på tv, och fundera ut vad jag ska hitta på för mat idag?


 



kärlek

Onsdag. Hela dagen har vi gått och fnittrat, ska vi verkligen åka? Det har varit pirr i magen konstant, och när sista lektionen äntligen är slut så springer jag och min vän till våra skåp och hämtar våra väskor. Vi halvjoggar hela vägen fram till statoilmacken där vi förväntansfullt sätter oss och väntar. När han var tio min sen så ringer vi och frågar vart han är ”Jaja, jag är påväg! Framme om tio”. Trettio minuter senare så rullar en silvrig bil in på macken. När dörren öppnas kliver en rund kille ut och ler stort ”Är det du som är Lina?”. Vi sätter oss i bilen och börjar bekanta oss med varandra, och jag minns att jag och min kompis smsar till varandra i bilen, Herregud killen kan ju mörda oss om han vill! Vad har vi gett oss in i?! Men det skulle visa sig att vi träffat världens bamsebjörn.

Vi kommer fram till Norrköping sent i natten, och vi har fått lov att sova på hans kompis soffa, vilket vi även gör. Vi somnar direkt, i varsin ände av soffan. När klockan ringde på morgonen ockuperade vi badrumsspegeln, sminket skulle på och håret skulle fluffas, inget fick lämnas åt ödet. Vi åt frukost och begav oss sedan till Elmia och Dramhack.

 

Väl framme på Elmia skildes vi åt, vi och vår nyfunne vän. Han gick in på någon personalingång, medan vi ivrigt stod i den vanliga kön. Där inne möter vi upp varandra igen, och vi går omkring och kollar lite och pratar en stund. Sedan beger vi oss igen. Hade stämt träff med ett par vänner jag spelat cs med tidigare, men vi var ju bara internetvänner, så vi hade inga telefonnummer. Och hur skulle vi hitta våra vänner bland tusentals andra? Det är väl tur att man inte är så blyg, så jag går in i första hallen, går in på en rad och frågar snällt en kille som packat upp sin dator om jag möjligen kunde få låna den så jag kunde skriva till  mina vänner. Han nickade snällt och jag loggade in på min bilddagbok och skrev att dom skulle ringa mig när dom kommit på plats. Vilken dom även gjorde, och vi skuttade dit. Man var ju lagom nervös, då jag under ett par års tid hade lärt känna dessa killar rätt bra, speciellt en, som jag kom att kalla min bästa vän efter ett tag.

 

Jag går fram och hälsar på alla och är lite sådär fnittrig och herregud vad kul vi skulle komma att ha med dessa personer. Vi spelade spel, hämtade gratisgrejer i alla bås, jag vann ett grafikkort och fick stå på scen, och vi skrattade. Dygnet runt skrattade vi. Vi hade inte tråkigt en enda sekund hela den här helgen.

Iallafall. Jag sitter med min vän och fördriver lite tid, jag har lånat en kompis dator och slösurfar lite när jag plötsligt ser Han. Jag viskar direkt till min kompis att han var den snyggaste på hela stället och hans leende fick mig att smälta, det där sneda leendet som jag alltid älskat hos killar, han hade precis så. Min kompis höll med, han var precis en kille som jag hade kunnat falla för.

Nu gick det alltså ut på att få hans uppmärksamhet. Vi tjivades, knuffades, jagades och kedjerökte cigaretter. Men han var inte lika intresserad av mig som jag var av honom, och jag är inte den som är den. Eftersom jag var en rätt snygg tjej på ett ställe med i princip bara killar så hade jag inte speciellt svårt för att sysselsätta mig ändå, om jag säger som så.

 

När helgen var slut så åkte vi hem med vår vän. Jag minns att det spöregnade, och när han släppte av oss minns jag att vi tänkte att vi var glada att vi levde, för han hade kört i 200 hela vägen hem, trots spöregn.

När jag kommer hem så sover jag i flera dygn. jag menade vi hade knappt sovit på fyra dagar. Så det var en del att ta igen. Sedan händer det. Han skriver till mig. Vi började prata med varandra på internet, och sedan började vi prata i telefon. Vi pratade så ofta och mycket att min familj började undra ifall den där telefonen växt fast i mitt öra. Och i samma takt som telefontiden sköt i höjd, växte fjärilarna i magen. Jag var kär. Och inte så lite heller, jag var sådär barnsligt otroligt löjligt kär. Sedan träffades vi igen, och om möjligt så blev jag nu ännu mer kär. Sedan dess har vi suttit ihop, jag och min älskling.

Fyra och ett halvt år senare så ligger jag nu här i sängen och sneglar på min prins, han ger mig fortfarande dom där fjärilarna i magen, och jag är fortfarande sådär löjligt kär. Det mina vänner, det är lycka!



kärleksmuffins

Blanda alla torra ingredienser i en bunke, smält smöret och häll över det i bunken. Blanda i äggen och rör om. Om du vill göra Linas specialare kan du platta till dumlekolor och lägga en var i varje form. Grädda i tio minuter på 200 grader, njut av en god muffins!



”lyckan kommer inte i en smal och blonderad förpackning”

Okej nu kommer jag bli sådär tråkig igen och bara babbla på men… Jag blir så ledsen. Så upprörd och så arg. För jag ena dagen står och kollar mig i spegeln och tänker att jag är vacker, för att jag andra dagen tänker att jag måste gå ned i vikt så att jag inte ska skämmas när jag tar på mig bikini. Och kvällar som denna, kan jag bli så arg på mig själv. För hur kan jag ens låta mig själv ha dessa tankarna? Det är inte JAG som borde skämmas i bikini, det är de personerna som ens tänker tanken att på något sätt värdera min kropp. Vem ger oss människor rätt att kritisera varandras kroppar? Både på gott och ont? Hur kommer det sig att jag kan sitta på stranden och tänka ”herregud vad fin kropp hon hade” för att sedan inte ens reflektera över vad mina tankar just gjorde. Jag tog mig friheten att värdera en persons kropp. Och det är sorgligt.

Jag själv är endast (snart) 20 år gammal (ung), och jag antar att många komplex är som allra värst i den tiden i ens liv, innan man kommit på att meningen med livet faktiskt inte handlar om hur snygg andra tycker att man är. För i ärlighetens namn, jag tar väl inte på mig ett par höga klackar och sminkar mig i en timme innan utgång, om det inte handlar om att göra om mig till något som i samhällets ramar anses som snygg. För det är mycket bekvämare att dansa i ett par lågskor, men mina ben blir ju outstanding i klackar.. MEN VARFÖR BRYR VI OSS? Jag vill inte lära mina barn att deras värde sitter i deras yttre. Jag vill att de ska känna sig stolta över vad de presterat och vad de är för slags personer, inte över att de anses som knullbara.

Men hur ska jag kunna lära ut något jag själv inte praktiserar? Får man acceptera att kvinnor mår ”bra” av antalet personer som anser dem som vackra, och att män gillar vackra kvinnor vid sin sida? Nej, för lyckan kommer inte i en smal och blonderad förpackning. Lyckan är att ha insett redan som 20, att jag inte tänker slösa mer energi på nonsens. Att jag hoppas och ber om att den dagen jag går bort, ska jag känna mig stolt över vad jag lyckats göra med mitt liv, inte över hur smal jag är när jag dör. För på riktigt, vad är det som betyder något när allt kommer kring?..

godnatt



Gokart och aircondition

Okej, igår slog jag ett slag för den aktiva människan. Idag slår jag ett slag för soffpotatisen. Varför är det så omöjligt att ha lite självdisciplin? Jag tror att jag är för ”nöjd” med mig själv för att orka bli superwoman. Inte för att jag har gett upp mina nya mål (ingen överdriven colakonsumtion, inte käka godis varje dag hehe) men idag har jag tryckt i mig en påse chips. Och detta kan jag LOVA skedde endast för att jag inte ”borde”. Nu får det vara slut på det här tramset, jag tänker äta vad jag vill, när jag vill, men i måttliga mängder. Jag behöver inte trycka i mig skit varje dag, men om andan faller på trots att det bara är torsdag tänker jag inte hata mig själv för det. Puss på mig för den insikten!

 

Okej nu till något annat. Igår var jag, Daniel, Daniels mamma + bror och körde Gokart. Jag säger bara jesus amalia vad roligt det var! Daniel kom etta, Kristoffer tvåa, jag trea och Daniels mamma kom fyra. Jag tyckte jag gasade på rätt ordentligt, men näsa gång är jag med och slåss om andraplatsen ;) Roligast var när man hamnade lite sida vid sida med Anette, eftersom hon var snäppet sämre än mig så fick jag känna mig lite duktig när jag svischade förbi henne. Och när vi skulle ta på oss våra fina overaller så märker Anette att hon har ett gigantiskt hål mellan benen på byxorna, fy vad vi skrattade. Himla rolig syn, för när man kör gokart så sitter man rätt bredbent, men hon fick knipa som attans eftersom mannen som gav instruktioner stod precis framför henne. Men aircondition, det fick hon minsann!

 

Mosters finaste tjej. Som jag saknar dig! Det har varit helt underbart att somna med din hand knutet runt mitt finger, att få vakna till de finaste leendet, få pussa på din kind, leka med alla dina fina saker och killa dig på magen. För moster är du bäst!


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!