Saker att köpa till bebis innan ankomst

Har gjort en liten lista på allt vi behöver köpa innan bebis tänker titta ut :) Många av sakerna är säkert överflödiga men kontrollbehovet i mig säger att "det är bättre att ha för mycket än för lite" så man inte står utan. Det vi redan köpt är:
- säng, madrasser, påslakanset x 6, underlakan x 4, täcke + kudde, kisskydd, sänghimmel, nattlampa och gosedjur, byrå.
- badbalja, insats i baljan för att bebis ska kunna ligga själv, skötbordsöverdrag, badkarsskötbord har vi lånat,kräkhanddukar x 10,  Badkape, Badtermometer, nagelvårdsset, nässug, napp x 3, nappflaska x1, flaskrengörare.
- vagn, regnskydd, skötväska, dinglis till vagnen, vagnlakan, babysitter, bärsjal har vi lånat, bebisskallra, filt x3, en "mormrosfilt" är snart klar (en virkad med sådana fina rutor, tänkt att ha i sängen).
- Matstol ska svärmor köpa en tripp trapp trull.
- Kläder dvs bodysar, mjuka byxor, jeans x 3, chinos, pyjamas x 6, mössa x 2 (ifall det är soligt), strumpor, dregglisar x 10, koftor. 
 
saker vi ska inhandla innan Juni:

- Sängmobil, babygym/aktivitetsgym. Gåstol ska vi få låna av Douglas när det blir aktuellt. 

- Fler nappflaskor (dr browns märke), fler nappar, liten termos, burk att ta med ersättning i.

- Myggnät till vagn, fårull eller åkpåse till vagnen, reflexer till vagnen (hjulen), filt till vagn (lapptäcke), babyskydd, solskydd till bilen, spjälsängsskydd.

- Blöjor, blöjhink, våtservetter, tvättlappar, babyolja, babyshampoo, babytvål, zinksalva, alvedon till baby, ersättning, badcape x 2 så att vi har fler, rumptermometer. Lite mer kläder kanske? 

- Bröstpump, salva till bröst, amningsbh x jag vet inte?, amningsinlägg, bindor.

Resten tar vi som det kommer, känns som vi täckt upp det mesta faktiskt om jag ska vara ärlig.. 



Postat av: Sara

På BB får du en påse från Libero och en från Pampers med en massa salvor, schampo, häften och annat bra att ha. Tror tom du kan gå till Apoteket också och hämta ut nåt paket (jag glömde) och på Babyproffsen får du också nåt paket med en blöjhink bland annat!

Alvedon kan ju vara ett bra inköp, men det finns väl inte för de absolut minsta? På bvc sa de att alvedon inte direkt hjälper så mycket mot förkylningar, men såklart dämpar de feber. Om man har allvarligare problem ska man till bvc/vc och få medicin. Men det vet du ju säkert om... ;)

Svar: Ja att man får en påse på bb visste jag men hade glömt bort. Dock går ju sådant åt ändå :) och apoteket har en paus med sina saker för det var så många som hämtade ut så det tog slut helt enkelt :p men de ska börja snart igen. Blöjhinken får man inte längre, den fick man bara förut. Hag har redan hämtat ut det paketet nämligen.
Det här med alvedon hade jag ingen aning om ;) läste någonstans att det vore bra att köpa men det kanske är mest onödigt då :) men att man åker till vårdcentralen nä r bebis blir "allvarligare sjuk" vet jag såklart om ;)
None None

2013-03-25 @ 08:17:26
URL: http://fajndivajn.wordpress.com
Postat av: Sara

Just det, amningsbh:ar... Skulle tipsa om minst 4 stycken, för de blir äckliga ganska fort. Kom ihåg att köpa UTAN bygel!!

Svar: Ååh vad bra, tack! Hade verkligen ingen aning om hur många som krävs. Men det blir dyrt med 4 st :( de utan bygel, orkar de hålla upp brösten då? Alltså tänkte på mig som har väldigt tung byst. Vilken djungel detta är!
None None

2013-03-25 @ 08:19:33
URL: http://fajndivajn.wordpress.com

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!